Δανία: Διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία

Δανία: Διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία
PRINTSCREEN

Δύο διαδηλωτές έκαψαν αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία στην Κοπεγχάγη. Καταδίκη από το ιρακινό ΥΠΕΞ.

Δύο διαδηλωτές έκαψαν σήμερα αντίτυπο του Κορανίου, του ιερού βιβλίου του ισλάμ, μπροστά από την ιρακινή πρεσβεία στην Κοπεγχάγη, δημιουργώντας τον κίνδυνο για περαιτέρω επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο διαδηλωτές ήταν από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Δανοί Πατριώτες» που πραγματοποίησε αντίστοιχη διαδήλωση και την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδοντας απευθείας μέσω Facebook το περιστατικό αυτό.

Πολλές χιλιάδες Ιρακινοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Βαγδάτη το Σάββατο για το κάψιμο ή την καταστροφή κορανίου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του ισλάμ στη Σουηδία και τη Δανία.

Ο διοργανωτής της σημερινής διαδήλωσης στην Κοπεγχάγη ποδοπάτησε το Κοράνι και του έβαλε φωτιά σε ένα μικρό αλουμινένιο δισκάκι δίπλα στην ιρακινή σημαία που ήταν στο έδαφος.

Καταδίκη από το ιρακινό ΥΠΕΞ

Το Ιράκ καταδίκασε το κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο κάλεσε τις αρχές των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση να “επανεξετάσουν τάχιστα τη λεγόμενη ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στη διαδήλωση”, πρόσθεσε το ΙΝΑ.

Δύο διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα αντίτυπο του Κορανίου, του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, μπροστά στην ιρακινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, με κίνδυνο να επιδεινωθούν περαιτέρω οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα