Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Αφγανιστάν. Δεκάδες οι νεκροί, ξεπερνούν τους 200 οι τραυματίες

"Πολλοί νεκροί και περίπου 200 τραυματίες" είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας και της επίθεσης ενόπλων σήμερα το πρωί σε κυβερνητικό κτίριο στην Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πολίτες και μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας περιλαμβάνονται στα θύματα της επίθεσης και ο απολογισμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ισμαήλ Καουόσι.

"Η επίθεση στοίχισε τη ζωή αρκετών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών", ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι.

"Ο πρόεδρος καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί και προκάλεσε τον θάνατο αρκετών μεταξύ των συμπατριωτών μας όπως και τον τραυματισμό πολλών ακόμη", αναφέρει ανακοίνωση.

Στόχος της επίθεσης ήταν κτίριο όπου στεγάζεται υπηρεσία ασφαλείας που παρέχει προστασία σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network