Δεξαμενόπλοιο ισραηλινών συμφερόντων κατελήφθη ανοικτά της Υεμένης

Διαβάζεται σε 2'
Το δεξαμενόπλοιο ισραηλινών συμφερόντων
Το δεξαμενόπλοιο ισραηλινών συμφερόντων Zodiac Maritime / AP IMAGES

Το δεξαμενόπλοιο “Centra Park”, ισραηλινών συμφερόντων, κατελήφθη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, ενώ είχε δεχτεί προηγουμένως απειλές από τους αντάρτες Χούθι.

Ένοπλοι άνδρες αγνώστου ταυτότητας πιστεύεται ότι κατέλαβαν σήμερα Κυριακή (26/11) το δεξαμενόπλοιο “Central Park” στον Κόλπο του Άντεν, ανοικτά των ακτών της Υεμένης, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας.

Το πετρελαιοφόρο (μεταφοράς 19.998 μετρικών τόνων) διαχειρίζεται η ισραηλινή Zodiac Maritime Ltd, μια διεθνής εταιρεία διαχείρισης πλοίων με έδρα το Λονδίνο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή και παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Νωρίτερα, η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey ανέφερε πως το “Central Park” κατελήφθη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

«Το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες», τόνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το πλοίο είχε δεχθεί απειλές από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Την Παρασκευή ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωεκανό, ενώ την περασμένη Κυριακή οι Χούθι συνέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύουν επιθέσεις σε ισραηλινά ή συμμαχικά με το Ισραήλ πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Πολλούς από αυτούς έχουν αναχαιτιστεί από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κατάληψη του πλοίου “Central Park” συνέβη στα ανοιχτά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης. Ένα εμπορικό πλοίο στην περιοχή ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «πλησίασαν οκτώ άτομα, φορώντας στρατιωτικές στολές, οι οποίο επέβαιναν σε δύο σκάφη», σύμφωνα με την Ambrey.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα