Διαδικτυακή αλητεία: Απάτη στο Facebook με τα θύματα της πτήσης MH17

default image

Την τραγωδία με το Μπόινγκ 777 εκμεταλλεύτηκαν απατεώνες στο Facebook (Pics+Vid)

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες δεκάδων θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, χρησιμοποίησαν απατεώνες για να δημιουργήσουν νέα προφίλ, με στόχο να προσεγγίσουν κόσμο, που οδηγούσαν σε εξωτερικό μη αξιόπιστο σύνδεσμο.

Οι σελίδες αυτές δημιουργήθηκαν την ίδια κιόλας ημέρα, που σημειώθηκε η τραγωδία. Οι δημιουργοί τους προκαλούσαν τους χρήστες, να κάνουν “κλικ” για να δουν ένα βίντεο από την καταστροφή του αεροσκάφους.

“Βίντεο με τη στιγμή που το αεροσκάφος MH17 συνετρίβη πάνω από την Ουκρανία. Δείτε εδώ το βίντεο της συντριβής”, έγραφε το link.

Μεταξύ των θυμάτων που έπεσαν θύματα και της διαδικτυακής απάτης, ήταν τα αδελφάκια Otis, Evie και Mo Maslim από το Περθ, που ταξίδευαν με τον παππού τους, επιστρέφοντας στην Αυστραλία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Liliane Derden και η Fatima Dyczynski, που γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά ταξίδευε με τη Malaysia Airlines, γιατί μετακόμιζε στο Περθ.

Οι Quinn Lucas Schansman από τις ΗΠΑ, Kiwi Rob Ayley από τη Βρετανία, Eugene Choo Jin Leong, πιλότος της Malaysia Airlines, Richard Mayne, Ben Pocock και Liam Sweeney ήταν μερικά ακόμη από τα θύματα της διαδικτυακής απάτης.

Το Facebook “κατέβασε” τις σελίδες, όμως ο εξωτερικός σύνδεσμος goalshighlights.com παραμένει ενεργός. Δημιουργήθηκε στη Βουδαπέστη, στη Ρουμανία, το 2010.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα