Διαφώνησαν για τον Ι. Καντ και τον πυροβόλησε

Διαφώνησαν για τον Ι. Καντ και τον πυροβόλησε

Άραγε τι θα έλεγε, πώς θα ερμήνευε ο μεγάλος φιλόσοφος Ιμάνουελ Καντ το γεγονός, ένας άνθρωπος να πυροβολεί έναν άλλον επειδή είχε άλλη άποψη για θεωρία του ίδιου του Καντ;

Μέσα σε ένα μπακάλικο στην νότια Ρωσία ξεκίνησε η διαφωνία με την αιματηρή κατάληξη. Δύο άνδρες διαφώνησαν σχετικά με τις θεωρίες του Ιμάνουελ Καντ, του γνωστού φιλόσοφου, κατέληξαν όμως σε καβγά με τραυματία. 

Ο ύποπτος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε πολλές φορές το συνομιλητή του με πλαστικές σφαίρες. Ο ένας από τους εραστές της φιλοσοφίας συνελήφθη ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και όπως ανέφεραν οι γιατροί η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο Καν γεννήθηκε και έζησε όλη του τη ζωή στην Καινιξσβέργη της Πρωσίας, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Καλίνινγκραντ και ανήκει στη Ρωσία. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές και φιλοσόφους της σύγχρονης εποχής.

Πολλοί Ρώσοι αγαπούν τη φιλοσοφία και την ιστορία καθώς και τις συζητήσεις γύρω από τέτοια θέματα —συχνά τις συνοδεύουν και με ένα-δυο ποτηράκια— αλλά σπανίως έρχονται στα χέρια με αφορμή τις διαφορές τους επί ιδεολογικών-φιλοσοφικών ζητημάτων.\

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network