Διάγγελμα Μπάιντεν: “Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου” – Δέσμευση για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Διάγγελμα Μπάιντεν: “Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου” – Δέσμευση για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
Τζο Μπάιντεν 2022 Patrick Semansky/AP Photo

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκ. δολαρίων από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε σήμερα την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

“Μετά το αίτημα” του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο μέσω τηλεδιάσκεψης “βοηθάμε την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα και μεγαλύτερης εμβέλειας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική βοήθεια “περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σταματούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας”, ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης drones στο Κίεβο.

Τζο Μπάιντεν 2022 Patrick Semansky/AP Photo

“Πρόκειται για άμεσες μεταφορές εξοπλισμού από το Υπουργείο Άμυνας μας στον ουκρανικό στρατό για να τους βοηθήσει καθώς μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής. Ευχαριστώ το Κογκρέσο για την ιδιοποίηση αυτών των κεφαλαίων”, είπε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε:

“Ο κόσμος είναι ενωμένος στην υποστήριξή μας στην Ουκρανία και στην αποφασιστικότητά μας να κάνουμε τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα”, συνέχισε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNN. “Η Αμερική ηγείται αυτής της προσπάθειας, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, παρέχοντας ένα τεράστιο επίπεδο ασφάλειας και ανθρωπιστικής βοήθειας που προσθέτουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι “εγκληματίας πολέμου”, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Είναι ένας εγκληματίας πολέμου”, δήλωσε εμφατικά ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Η ομιλία Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα