Διακοπή της επιχείρησης διάσωσης του Akademik Shokalskiy λόγω καιρικών συνθηκών

Διακοπή της επιχείρησης διάσωσης του Akademik Shokalskiy λόγω καιρικών συνθηκών

Τι ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας για την επιχείρηση του αυστραλιανού παγοθραυστικού, που πλησίασε σε απόσταση 18,5 χλμ το ρωσικό πλοίο που παγιδεύτηκε στην Ανταρκτική

Οι κακές καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν το παγοθραυστικό που προσπαθούσε να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο με 74 επιβαίνοντες, το οποίο είναι παγιδευμένο στον πάγο στην Ανταρκτική επί 6 μέρες, να διακόψει την επιχείρηση διάσωσης.

Το αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis πλησίασε σε απόσταση 18,5 χιλιομέτρων το υπό ρωσική σημαία Akademik Shokalskiy, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της χιονοθύελλας που σημειώνονται στην περιοχή, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας.

Το παγιδευμένο στον πάγο πλοίο, το Akademik Shokalskiy, απέπλευσε από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για μια χρηματοδοτημένη από ιδιωτικά κεφάλαια αποστολή με την ευκαιρία της 100ης επετείου του ταξιδιού του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον στην Ανταρκτική.

Στις 24 Δεκεμβρίου το Akademik Shokalskiy παγιδεύτηκε στον πάγο. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται επιστήμονες και τουρίστες, πολλοί από τους οποίους είναι Αυστραλοί, και ένα ρωσικό πλήρωμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο από το πλήρωμα: Όταν πλοίο εγκλωβίζεται στην Ανταρκτική

Κινέζικο παγοθραυστικό σπεύδει προς βοήθεια σε παγιδευμένο σκάφος στην Ανταρκτική

Ρωσικό πλοίο κόλλησε στους πάγους της Ανταρκτικής

SHARE:

24Media Network