Διαπόμπευση 19χρονης που σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Σαλβίνι όσο κοιμόταν

Διαπόμπευση 19χρονης που σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Σαλβίνι όσο κοιμόταν
H Έρικα Λάμπε Twitter

Ο ακροδεξιός πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, "κάρφωσε" κοπέλα που έβγαλε selfie στο πλάι του εν πτήσει.

Η νεαρή Erika Labbe, με προφίλ στο Instagram “la_gotica_sweet”, αυτοφωτογραφήθηκε την ώρα που ο Ματέο Σαλβίνι κοιμόταν δίπλα της σε πτήση από το Μπάρι στο Μιλάνο και ανέβασε story με την πράξη της.

Η εναέρια selfie της συνοδευόταν από την διεθνώς αναγνωρισμένη “κίνηση με το μεσαίο δάχτυλο”, κάτι που προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων στην Ιταλία.

Το περιστατικό κοινοποιήθηκε από τον ίδιο τον Σαλβίνι στο Twitter και η Labbe διέγραψε το Instagram account της λόγω της διάστασης που πήρε το όλο θέμα.

Πριν όμως διαγράψει τους λογαριασμούς της στα social media, η νεαρή καυτηρίασε την απόφαση του Σαλβίνι να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά της. “Έτσι διασφάλισε ότι θα δεχθώ απειλές κατά της ζωής μου”, ανέφερε η ίδια.

“Η χειρονομία απευθυνόταν στους φίλους μου και δεν είχε να κάνει με τον ίδιο”, πρόσθεσε η νεαρή σε ανάρτησή της πριν “κατεβάσει” το account της στο Instagram.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά media, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γειτονικής χώρας έχουν δημιουργηθεί δεκάδες ψεύτικα προφίλ με το όνομα της Labbe, συνδέοντάς τη με πορνογραφία ή διατυπώνοντας απειλές και προσβλητικές για το πρόσωπό της, αναφορές.

Υπάρχει βέβαια και ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας (Democratic Party), Nicola Benassi, ο οποίος τάχθηκε εξ αρχής στο πλευρό της κοπέλας γράφοντας μάλιστα πως… “θα την παντρευόταν”.

Θυμίζουμε πως ο Σαλβίνι είναι στα όρια της παραπομπής στην ιταλική δικαιοσύνη, καθώς η ιταλική εισαγγελία ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων υπουργών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) θα ψηφίσει “υπέρ της παραπομπής του Ματέο Σαλβίνι σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και στέρηση της ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες”, τόνισε άλλωστε προχθές ο γραμματέας του Κινήματος και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι αντέταξε ότι “κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση μόνο και μόνο επειδή υπερασπίστηκε την ασφάλεια και το συμφέρον της χώρας του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα