Διάσωση έντεκα προσφύγων και σύλληψη δύο διακινητών

Ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος συγκρούστηκε με ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες στην χώρα μας, στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Μολύβου στην Λέσβο.Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο κυβερνήτης του σκάφους επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο και έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα την ανατροπή και ημιβύθιση του πλοιαρίου μετά τη σύγκρουσή του με το ογδοντάμετρο πλοίο του Λιμενικού. Στο στιγμιότυπο το σκάφος μετά την ανέλκυσή του και την μεταφορά του στον Μόλυβο. 
(EUROKINISSI)
Ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος συγκρούστηκε με ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες στην χώρα μας, στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Μολύβου στην Λέσβο.Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο κυβερνήτης του σκάφους επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο και έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα την ανατροπή και ημιβύθιση του πλοιαρίου μετά τη σύγκρουσή του με το ογδοντάμετρο πλοίο του Λιμενικού. Στο στιγμιότυπο το σκάφος μετά την ανέλκυσή του και την μεταφορά του στον Μόλυβο. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με ξύλινο ιστιοφόρο που προσάραξε σε βραχώδη ακτή, επιχείρησαν διακινητές να μεταφέρουν πρόσφυγες στη Λέσβο. Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι, ενώ καλά στην υγεία τους είναι και οι έντεκα πρόσφυγες

Μεταφορές VIP πραγματοποιούσαν Τούρκοι διακινητές με ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος. Η τύχη όμως δεν τους βοήθησε να συνεχίσουν το έργο τους. Οι άνεμοι παρέσυραν το ιστιοφόρο το οποίο προσάραξε σε βραχώδη ακτή νότια της Μυτιλήνης στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου της Κρατήγου.

Με παρέμβαση δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και της Frontex διασώθηκαν οι 11 επιβαίνοντες πρόσφυγες ενώ συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι διακινητές.

Πηγή: ΑΠΕ/Φωτό αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διακινητές άνοιξαν πυρ μέσα από την Τουρκία εναντίον των Ελλήνων συνοριοφυλάκων

SHARE:

24Media Network