Διχασμός για τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

default image

Αλλαγή γραμμής από τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας σχετικά με τα εμφυτεύματα στήθους της PIP. "Δεν είναι επείγουσα η αφαίρεση" δήλωσε

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας προσπάθησε την Τρίτη να καθησυχάσει τους φόβους των γυναικών για τα εν δυνάμει επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους λέγοντας ότι δεν υπάρχει ιατρική ανάγκη να τα αφαιρέσουν αμέσως.

Τα εμφυτεύματα της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP), η οποία έχει κλείσει, βρίσκονται στο κέντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου καθώς φαίνεται ότι σπάνε σε ασυνήθιστα υψηλή αναλογία.

Η γαλλική κυβέρνηση προκάλεσε σάλο την Παρασκευή αφού κάλεσε τις γυναίκες να τα αφαιρέσουν. Σήμερα ο υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν δήλωσε ότι τελικά δεν υπάρχει λόγος να σπεύσουν να το κάνουν.

“Είναι αλήθεια πως δεν είναι επείγον. Συνιστούμε την αφαίρεση των εμφυτευμάτων στήθους για να αποφευχθεί μια ρήξη τους”, δήλωσε ο Μπερτράν μιλώντας στο γαλλικό ραδιοσταθμό RTL.

Σ’ όλο τον κόσμο έχουν πωληθεί περίπου 300.000 εμφυτεύματα της εταιρείας PIP, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για αισθητικές επεμβάσεις ή για την αντικατάσταση κατεστραμμένου ιστού στο στήθος.

Ενώ η Γαλλία συνέστησε να αφαιρεθούν τα εμφυτεύματα αυτά, άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Βρετανία και η Βραζιλία, λένε πως οι γυναίκες θα πρέπει πρώτα να επισκεφθούν τους χειρουργούς τους για ελέγχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα