Διέκοψε το πρόγραμμα του το BBC για χάρη Παλαιστινίων

Διέκοψε το πρόγραμμα του το BBC για χάρη Παλαιστινίων

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ραδιόφωνο του BBC διέκοψε το πρόγραμμα του.θεατές, ξεδίπλωσαν σημαίες των Παλαιστινίων και άρχισαν να τραγουδούν την Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν!

Την Ωδή στη Χαρά, του Μπετόβεν, τραγουδούσαν 30 φιλο-παλαιστινιοί διαδηλωτές στο Royal Albert Hall του Λονδίνου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του Passacaglia, Op. 1 του  Anton Webern από την Ισραηλινή συμφωνική ορχήστρα.

Το κλασικό έργο   παρουσιαζόταν σε ζωντανή μετάδοση από το ραδιόφωνο  Radio 3 του BBC την ώρα που οι διαδηλωτές σήκωσαν σημαίες άρχισαν να διαμαρτύρονται και να τραγουδούν.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες το πρώτο κομμάτι διήρκεσε περίπου επτά λεπτά συμπεριλαμβανομένων των διαμαρτυριών.

Όταν  οι διαδηλωτές συνέχισαν να διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους το ραδιοφωνικό κανάλι διέκοψε την εκπομπή.

Σύμφωνα με Βρετανική Ντέιλι Τέλεγραφ είναι η πρώτη φόρα που το Radio 3 αναγκάζεται να διακόψει μια εκπομπή του καλοκαιρινού φεστιβάλ μουσικής.

Εκπρόσωπος του BBC ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι η «συνεχής διακοπή του ακροατηρίου" διατάραξε τη μετάδοση του προγράμματος.

Μάλιστα μέσω  Twitter έγραψαν "Λυπούμαστε που η ζωντανή μετάδοση της συναυλίας ακυρώθηκε  μετά από  διαταραχή  στην αίθουσα".

Ο 30χρονος Κρίς Κέτινγκ  μέλος του ακροατηρίου που έχει εισιτήριο διαρκείας, δήλωσε ότι η πλειοψηφία ήταν ενοχλημένη  με τις διαμαρτυρίες.

Ο 22χρονος Ντάνιελ Σουγκάρμαν φοιτητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε μετά τη συναυλία: "Η ορχήστρα ήταν απολύτως φανταστική".

Ο Jasper Hope , γενικός διευθυντής του Royal Albert Hall, δήλωσε: "Είμαι απογοητευμένος που ορισμένοι διέκοψαν μια τόσο όμορφη μουσική”

Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ  δεν έγιναν συλλήψεις.

SHARE:

24Media Network