Η διευθύντρια της CIA άκουσε ηχογράφηση της δολοφονίας του Κασόγκι

H Tζίνα Χάσπελ
H Tζίνα Χάσπελ AP

Στην Τουρκία όπου βρέθηκε, η Τζίνα Χάσπελ φέρεται ότι άκουσε ηχογράφηση της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ άκουσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν την Πέμπτη δύο πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Εκπρόσωποι της CIA και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αρνήθηκαν να σχολιάσουν ποια ήταν η εκτίμηση της Χάσπελ για την ηχογράφηση. Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε αρχικά οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου, όμως στη συνέχεια ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη σε μια προσπάθεια να τον μεταφέρουν πίσω στη Σαουδική Αραβία η οποία είχε άσχημη κατάληξη.

Η Τουρκία από την πλευρά της απέρριψε τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας να επιρρίψει την ευθύνη σε εργαζόμενους που παράκουσαν εντολές και κάλεσε το βασίλειο να ερευνήσει «από τη βάση μέχρι την κορυφή» για εκείνους που ευθύνονται για τη δολοφονία, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και καταδίκη.

Η Χάσπελ, που έφθασε στην Τουρκία τη Δευτέρα, άκουσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας του Κασόγκι στη διάρκεια της επίσκεψής της, σύμφωνα με τις πηγές, που μιλούσαν υπό τον όρο ότι δεν θα αποκαλυπτόταν η ταυτότητά τους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης την Πέμπτη πως η Άγκυρα μοιράστηκε πληροφορίες με ορισμένα μέρη που ζήτησαν και άλλες λεπτομέρειες. Είπε στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία δεν προτίθεται να φέρει την υπόθεση σε διεθνές δικαστήριο αλλά θα μπορούσε να μοιραστεί πληροφορίες αν ξεκινήσει μια διεθνής έρευνα.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα πως οι αρχές έχουν μια ηχογράφηση που φέρεται να τεκμηριώνει τη δολοφονία του Κασόγκι.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κασόγκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είπε "όχι" στα λεφτά του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

SHARE:

24Media Network