#Δικαιοσύνη για τη Daphne

#Δικαιοσύνη για τη Daphne

Οργή και αντιδράσεις στην Μάλτα για την μαφιόζικη δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Garuana Galizzia. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούν από χθες πολίτες στην Βαλέτα

Την οργή των μαλτέζων πολιτών και όχι μόνο έχει προκαλέσει η  μαφιόζικη δολοφονία της ερευνήτριας δημοσιογράφου Daphne Garuana Galizzia.

Η Galizzi, γνωστή από την εμπλοκή της στις αποκαλύψεις των Panama Papers, τo απόγευμα της Δευτέρας επέβαινε στο αυτοκίνητό της όταν εξερράγη βόμβα με την οποία ήταν παγιδευμένο.

Μετά την δολοφονία της, οι αντιδράσεις των πολιτών της Μάλτας άρχισαν να κατακλύζουν τα social media αλλά και τους δρόμους της Βαλέτα.


To βράδυ της Δευτέρας, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν ολονύχτια συγκέντρωση στην Μάλτα για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη δημοσιογράφο και να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τον θάνατό της.


Χρησιμοποιώντας hastags με το ονοματεπώνυμο της δημοσιογράφου (# DaphneCaruanaGalizia ) αλλά και στο #malta και στο #WeWillNotBeSilent, πολίτες, φορείς και οργανώσεις καλούν σε νέα διαμαρτυρία σήμερα στο δικαστικό Μέγαρο.


Φωτογραφία:twitter/ @ BepGal , ap

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα