Δήλωση Πούτιν για το Brexit: Θέλουμε να συνομιλούμε με μια ισχυρή Ευρώπη

Prime Minister David Cameron and Russian President Vladimir Putin speak as they take part in a ceremony to award the Russian Ushakov medal to Arctic convoy veterans inside 10 Downing Street, London.
Prime Minister David Cameron and Russian President Vladimir Putin speak as they take part in a ceremony to award the Russian Ushakov medal to Arctic convoy veterans inside 10 Downing Street, London. PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Το μήνυμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, που θα κρίνει την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ. Τι συνιστά εμμέσως πλην σαφώς

Η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη και θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι Βρετανοί πολίτες σχετικά με το μέλλον της χώρας τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και το ενδεχόμενο ενός Brexit.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους πρόσθεσε, ότι έχει προσωπική γνώμη επί του θέματος, ωστόσο δεν θα την κοινοποιήσει.

«Θέλετε να πω ποια είναι η θέση της Ρωσίας σε αυτό, εάν η Ρωσία επιθυμεί να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη ή μια αδύναμη Ευρώπη.

Μετά βεβαιότητας η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν.

Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του βρετανικού λαού ασχέτως του ποια θα είναι αυτή. Θέλουμε απλά να περιμένουμε μερικές ημέρες και να δούμε τι θα συμβεί», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται εκεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη σκιά του εθνικισμού. Πώς ένα Brexit μπορεί να αλλάξει Ευρώπη και Ελλάδα

Το 'κρυφό' χαρτί του Κάμερον απέναντι στην Ευρώπη

SHARE:

24Media Network