Δημόσια εμφάνιση του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Δημόσια εμφάνιση του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Η πέμπτη δημόσια εμφάνιση του Νασράλα είναι γεγονός. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κρύβεται από την εποχή του πολέμου του 2006

Ο επικεφαλής του σιιτικού λιβανέζικού κινήματος Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα έκανε την Παρασκευή μία σπάνια δημόσια εμφάνιση με την ευκαιρία της "ημέρας της Ιερουσαλήμ", κεντρικό θέμα της οποίας είναι φέτος η αλληλεγγύη προς τον λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Νασράλα βρισκόταν ανεβασμένος σε ένα βήμα πίσω από μια κουρτίνα, η οποία στη συνέχεια άνοιξε υπό τις επευφημίες χιλιάδων υποστηρικτών της Χεζμπολάχ, που ήταν συγκεντρωμένοι σε μια αίθουσα σε προάστιο της Βηρυτού.

"Η Παλαιστίνη θα παραμένει το κεντρικό ζήτημα" για τον αραβομουσουλμανικό κόσμο, δήλωσε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ.

Η "ημέρα της Ιερουσαλήμ" ξεκίνησε να γιορτάζεται στο Ιράν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 την τελευταία Παρασκευή του ραμαζανιού και φέτος η Χεζμπολάχ την τιμά με το σύνθημα της "αλληλεγγύης προς τον λαό και την αντίσταση στη Γάζα".

Στο μεταξύ περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμάν και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας, για να καταδικάσουν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Αμάν μετά την προσευχή της Παρασκευής φωνάζοντας: "Θυσιάζουμε το αίμα μας και την ψυχή μας για εσένα, Γάζα".

"Βομβαρδίστε και καταστρέψτε το Τελ Αβίβ", ήταν ακόμη ένα από τα συνθήματα από ακούστηκαν από τους διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Χαμάς, αλλά και πανό που έγραφαν:

"Σταματήστε τη βάρβαρη επίθεση στη Γάζα".

Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας, όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, ενώ και πολλοί Ιορδανοί είναι παλαιστινιακής καταγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή
SHARE:

24Media Network