Δολοφονία Κασόγκι: Πράκτορες και σύμβουλοι κατηγορούνται από την Εισαγγελία

Δολοφονία Κασόγκι: Πράκτορες και σύμβουλοι κατηγορούνται από την Εισαγγελία
Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης AP Photo/Hasan Jamali, File

Στο εδώλιο θα καθίσουν 20 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην αξιωματούχοι κρατικών αρχών της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορούμενα για την εμπλοκή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι πριν από 17 μήνες στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη σύνταξη του κατηγορητηρίου εις βάρος βάρος 20 ύποπτων που έκρινε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας τον Οκτώβριο του 2018.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Άχμεντ αλ Ασίρι, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, και ο Σαούντ αλ Καχτάνι, άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατηγορούνται για την “υποκίνηση” δολοφονίας “εκ προμελέτης” και “από πρόθεση”, που χαρακτηρίζεται “ειδεχθής”.

Με βάση το κατηγορητήριο που θα απαγγελθεί, ακόμη 18 πρόσωπα ενέχονται στη δολοφονία του Κασόγκι. Του πρώην αρθρογράφου της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εξαφάνισή του είχε αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα ως τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η στυγνή αλήθεια του φρικτού εγκλήματος, καθώς ο Κασόγκι βασανίστηκε προτού το άψυχο κορμί του διαμελιστεί.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα