Δολοφονία Κασόγκι: Βρέθηκαν οι βαλίτσες του σε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο

Έρευνες της αστυνομίας στην Κων/πολη για την υπόθεση Κασόγκι
Έρευνες της αστυνομίας στην Κων/πολη για την υπόθεση Κασόγκι AP

Βαλίτσες και προσωπικά αντικείμενα του Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκαν στο διπλωματικό όχημα που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική αστυνομία βρήκε δύο βαλίτσες και προσωπικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δολοφονηθέντα Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε σε ένα όχημα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι η μια ομάδα Σαουδαράβων συνόδευε τους Τούρκους ερευνητές, την ώρα που διεξήγαγαν την έρευνα στον χώρο στάθμευσης όπου εντοπίστηκε το όχημα, στη συνοικία Σουλτάνγκαζι χθες.

Στον ιστότοπό του το CNN Turk αναφέρει ότι οι ερευνητές βρήκαν έναν υπολογιστή και έγγραφα εντός του οχήματος, που όπως λένε ανήκουν στον Κασόγκι.

Σε πηγάδι το πτώμα του δημοσιογράφου

Το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) της Τουρκίας, Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Υπόθεση Κhashoggi
Υπόθεση Κhashoggi AP

"Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου", δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

Δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στο προξενείο

Τούρκοι αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε εντός του προξενείου από Σαουδάραβες πράκτορες τη 2α Οκτωβρίου. Δεν φάνηκε να μεταφέρει προσωπικά αντικείμενα όταν εισήλθε στο προξενείο εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης.

Η έρευνα στο όχημα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης σταμάτησε και θα ξεκινήσει εκ νέου αύριο το πρωί, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κοινή ομάδα που συγκροτήθηκε από Τούρκους και Σαουδάραβες ερευνητές διεξήγαγε επίσης έρευνες στην κατοικία του γενικού προξένου και στο γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.


Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κασόγκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρέθηκε το πτώμα του σε πηγάδι, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό

Υπόθεση Κασόγκι: Σιωπή Ερντογάν για την εμπλοκή του Σαουδάραβα πρίγκιπα

Υπόθεση Κασόγκι: Αποκαλύψεις Ερντογάν για τον θάνατο του δημοσιογράφου

Υπόθεση Κασόγκι: Στην Τουρκία η διευθύντρια της CIA

SHARE:

24Media Network