Δολοφονία Μπρουκς: Τι έδειξε το ιατρικοδικαστικό πόρισμα

Δολοφονία Μπρουκς: Τι έδειξε το ιατρικοδικαστικό πόρισμα
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Από υπερβολική απώλεια αίματος και τραυματισμό ζωτικών οργάνων πέθανε ο Ρέισαρντ Μπρουκς μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από αστυνομικούς στην Ατλάντα.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής δεν αφήνουν αμφιβολία για τα αίτια θανάτου του Ρέισαρντ Μπρουκς στην Ατλάντα. Επρόκειτο για ανθρωποκτονία.

Οπως αναφέρεται ρητά στο σχετικό πόρισμα, ο θάνατος του Μπρουκς προήλθε από απώλεια αίματος και από τραυματισμούς οργάνων μετά τους τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς που δέχθηκε από πίσω από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν έξω από ταχυφαγείο.

Η δολοφονία Μπρουκς, που έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά από αυτή του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις, έχει ανοίξει για τα καλά τη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επιβάλλεται ο νόμος.

Ηδη οι Δημοκρατικοί μιλούν για ανάγκη μίας βαθιάς και ριζικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία της αστυνομίας σ’όλες τις πολιτείες την ώρα που η οργή στις ΗΠΑ για τις φυλετικές ανισότητες θεριεύει.

Στην Ατλάντα, οι σχετικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή με επίκεντρο το ταχυφαγείο στο οποίο έλαβε χώρα ο φόνος του 27χρονου Μπρουκς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα