Νέο βίντεο από τη δολοφονία Μπρουκς: Ο φόνος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Νέο βίντεο από τη δολοφονία Μπρουκς: Ο φόνος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Καρέ-καρέ οι τελευταίες στιγμές του Ρέισαρντ Μπρουκς στην Ατλάντα. Οι διάλογοι με τον αστυνομικό, η αντίστασή του και οι τρεις πυροβολισμοί που τον έριξαν νεκρό.

Το νέο, πολύ χαρακτηριστικό βίντεο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ήρθε να αποδείξει ότι η δολοφονία του Ρέισαρντ Μπρουκς στην Ατλάντα από αστυνομικούς θα μπορούσε να αποφευχθεί. 

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του βίντεο φαίνονται ο Μπρουκς και ο ένας εκ των αστυνομικών να συνομιλούν σε ήπιους τόνους. Ο αφροαμερικανός πολίτης, που κοιμόταν μέσα στο αυτοκινητό του, έξω από εστιατόρια, ταχυφαγείας επιχειρεί να πείσει ότι δεν έχει πιει πολύ. 

Ο αστυνομικός του λέει ότι πρέπει να υποβληθεί σε αλκοτεστ, κάτι που ο Μπρουκς τελικά δέχεται αφού παραδέχεται ότι όντως έχει πιει. Το μηχάνημα δείχνει ότι εν τέλει βρίσκεται πάνω από το όριο και ο αστυνομικός, μαζί πλέον με το συνάδελφό του, επιχειρεί να το συλλάβει. 

Ο Μπρουκς αντιστέκεται και μετά από πάλη κατορθώνει να αποσπάσει ένα τίζερ. Επιχειρεί να απομακρυνθεί μ’ αυτό σ’ ένα μάλλον μικρό και απολύτως ελεγχόμενο χώρο. 

Τότε ο αστυνομικός πυροβολεί όχι μία αλλά τρεις φορές (κάτι που ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο) και ο Μπρουκς πέφτει νεκρός. Αγνωστο γιατί δεν επελέγη ένα χτύπημα που απλώς θα μπορούσε να είχε ακινητοποιήσει τον Μπρουκς. 

Οι τρεις πυροβολισμοί, από πίσω, φανερώνουν τουλάχιστον έλλειψη ψυχραιμίας από τον αστυνομικό. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα