Doodle: Το Σπήλαιο Σωβέ έχει την τιμητική του

Doodle: Το Σπήλαιο Σωβέ έχει την τιμητική του

Η Google τιμά με Doodle το Σπήλαιο Σωβέ, το οποίο ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1994. Όσα πρέπει να ξέρετε για το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO.

Η ανακάλυψη του Σπηλαίου Σωβέ αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ενώ το Σπήλαιο αποτελεί σημαντικό προϊστορικό μνημείο, γι’ αυτό και η Google αποφάσισε να το τιμήσει με Doodle την 18η Δεκεμβρίου, 26 χρόνια μετά την ανακάλυψή του.

Το σπήλαιο Σvβέ είναι σπήλαιο της Νότιας Γαλλίας στην περιοχή Ωβέρνη-Ρον-Αλπ και περιέχει μερικά από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα δείγματα τοιχογραφιών στον κόσμο. Ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1994 και θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά προϊστορικά μνημεία παγκοσμίως, έχοντας χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco τον Ιούνιο του 2014.

Έχουν καταγραφεί εκατοντάδες τοιχογραφίες ζώων, που απεικονίζουν τουλάχιστον 13 διαφορετικά είδη, κάποια από τα οποία δεν έχουν συναντηθεί σε άλλες τοιχογραφίες της εποχής των παγετώνων. Αντί να περιορίζονται στην απεικόνιση των γνωστών φυτοφάγων της εποχής όπως άλογα, βοοειδή και μαμούθ, οι τοίχοι του σπηλαίου επίσης έχουν αναπαραστάσεις λεονταριών, πάνθηρων, αρκούδων και υαίνων.

Οι τοιχογραφίες του φέρονται να φιλοτεχνήθηκαν πριν από 36.000 χρόνια, ενώ το Σπήλαιο παρέμεινε κλειστό επί 23.000 χρόνια μετά από πτώση βράχων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα