Dragon Ball: Πέθανε δημιουργός της θρυλικής σειράς, Ακίρα Τοριγιάμα

Διαβάζεται σε 3'
Dragon Ball: Πέθανε δημιουργός της θρυλικής σειράς, Ακίρα Τοριγιάμα
Photo by Charles Sykes/Invision/AP, File

O Ακίρα Τοριγιάμα, δημιουργός της θρυλικής σειράς manga, πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Πέθανε ο δημιουργός του ιαπωνικού manga Dragon Ball Ακίρα Τοριγιάμα, σε ηλικία 68 ετών, λόγω ενός οξέος υποσκληρίδιου αιματώματος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του στούντιο του δημιουργού.

Ο Toriyama πέθανε την 1η Μαρτίου και έχει ήδη πραγματοποιηθεί η κηδεία του, σε στενό οικογενειακό τίτλο. «Θα είχε πολλά περισσότερα πράγματα να δώσει. Ωστόσο, έχει αφήσει πολλούς τίτλους manga και έργα τέχνης σε αυτόν τον κόσμο» δήλωσε το στούντιό του.

«Λυπούμαστε βαθιά που ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ακίρα Τοριγιάμα, ο οποίος είχε ακόμα αρκετά έργα τα οποία έκανε με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά άφησε στη μέση της δημιουργίας τους. Εχει αφήσει πολλούς τίτλους manga και έργα τέχνης σε αυτόν τον κόσμο. Χάρη στην υποστήριξη τόσων πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μπόρεσε να συνεχίσει τις δημιουργικές του δραστηριότητες για περισσότερα από 45 χρόνια. Ελπίζουμε ότι ο μοναδικός κόσμος δημιουργίας του Ακίρα Τοριγιάμα θα συνεχίσει να αγαπιέται από όλους για πολύ καιρό ακόμα».

Γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1955. Από νωρίς ο Τοριγιάμα γνώρισε επιτυχία στη βιομηχανία των manga με τη δημιουργία του δημοφιλούς «Dr. Σειρά Slump» στα τέλη της δεκαετίας του ’70, κερδίζοντας ένα βραβείο Shogakukan Manga το 1981 και επιβλέποντας δύο επόμενες διασκευές anime.

Αυτή η αναγνώριση δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με το «Dragon Ball», μια συνέχεια του one-shot manga «Dragon Boy» με αρκετές επιρροές από ταινίες κουνγκ-φου. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά ως σειρά το 1984, το «Dragon Ball» έγινε μια από τις σειρές manga με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Θεωρείται επίσης ότι έκανε δημοφιλή το μέσο του manga σε ολόκληρο τον κόσμο, ενισχύοντας περαιτέρω από το διαρκές κοινό των διαφόρων προσαρμογών anime στις δυτικές χώρες. Στην Ελλάδα το anime του «Dragon Ball» έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το 1995.

Το έργο του Τοριγιάμα επεκτάθηκε και πέρα από το «Dragon Ball» ειδικά όταν ανέλαβε έναν μικρότερο δημιουργικό ρόλο με την σειρά τη δεκαετία του ’90. Οι άλλοι τίτλοι του περιλαμβάνουν διάφορες εκδόσεις one-shot manga, και σχεδίασε τους χαρακτήρες για μερικά αρκετά κλασικά βιντεοπαιχνίδια όπως το «Chrono Trigger» και η σειρά «Dragon Quest».

Επέστρεψε στο «Dragon Ball» τη δεκαετία του 2010, όπου έγράφε και μέρος του σεναρίου της ταινίας «Dragon Ball Z: Battle of Gods», η πρώτη μεταφορά μεγάλου μήκους ταινία «Dragon Ball» μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Συνέχισε να ασχολείται με το σειρά καθ’ όλη τη διάρκεια των πρόσφατων κινηματογραφικών παραγωγών του, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης, του 2022 «Dragon Ball Super: Super Hero».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα