Δραματική έκκληση Λούλα: Η Βραζιλία κινδυνεύει από το φασισμό

O πρώην πρόεδρος Λούλα
O πρώην πρόεδρος Λούλα AP

Από τη φυλακή στην Κοριτίμπα, ο Λούλα Ντα Σίλβα προσπαθεί να πείσει το λαό της Βραζιλίας να μην ψηφίσει Μπολσονάρο στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή.

Tην τελευταία-όπως όλα δείχνουν-παρέμβασή του για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία έκανε την Τετάρτη ο Λούλα Ντα Σίλβα.

Ο φυλακισμένος από τις 7 Απριλίου ηγέτης του Εργατικού Κόμματος δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στη διαδικασίας λόγω της σχετικής δικαστικής απαγόρευσης και έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου στον Φερνάντο Χαντάντ ο οποίος όμως βρέθηκε πολύ πίσω από τον Ζάιρ Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο.

Με επιστολή που γράφτηκε στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας όπου κρατείται, ο Λούκα απηύθυνε έκκληση στο λαό της Βραζιλίας να μην ψηφίσει Μπολσονάρο. 

Δεν κατονόμασε τον ακροδεξιό υποψήφιο, που πήρε 47% στον πρώτο γύρο, αλλά τον "φωτογράφισε" με χαρακτηριστικά σχόλια: "Η χώρα μας διατρέχει τον κίνδυνο να "κυλήσει" σε μία φασιστική περιπέτεια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Βραζιλία να βυθιστεί στην απελπισία" τονίζει-μεταξύ άλλων- στην επιστολή.

Ο Λούλα έχει επίσης αναφορές στη δική του κυβερνητική θητεία λέγοντας ότι "καταπολεμήσαμε τη φτώχεια και δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, νοιαστήκαμε για την εκπαίδευση. Κάναμε το καλύτερο για τους ανθρώπους αλλά υπάρχουν ακόμη ισχυρά συμφέροντα που αντιστέκονται και τα οποία προσπαθούν να καταστρέψουν την εικόνα μας" επεσήμανε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
SHARE:

24Media Network