Δυσαρέσκεια Σουλτς για τις 'αυταρχικές' τάσεις του Ερντογάν

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Μ. ΣΟΥΛΤΣ
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Μ. ΣΟΥΛΤΣ (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Έντονα δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απειλή που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας ότι θα σταματήσει να εφαρμόζει την συμφωνία για το προσφυγικό

Σκληρή κριτική ασκεί ο Μάρτιν Σουλτς στον Πρόεδρο της Τουρκίας, για την απειλή που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού αν δεν αρθεί η υποχρέωση θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες.

Σε συνέντευξη του προς ευρωπαϊκές εφημερίδες (Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir και Tribune de Geneve) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνει ότι χωρίς πλήρη συμμόρφωση με τα κριτήρια της ΕΕ επί του θέματος και αλλαγή του αντι-τρομοκρατικού νόμου στη γείτονα, το Ευρωκοινοβούλιο δεν πρόκειται να συγκατατεθεί στην άρση της υποχρέωσης θεώρησης. Ο ίδιος σημειώνει επίσης τη δυσαρέσκειά του για τις «αυταρχικές» τάσεις που εκδηλώνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Επίσης, ο κ. Σουλτς δεν παραλείπει να εκφράσει την ανησυχία του για την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη, με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Αυστρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network