Εδιμβούργο: Βανδάλισαν το μνημείο της J.K. Rowling

Η συγγραφέας JK Rowling
Η συγγραφέας JK Rowling AP

Βανδάλισαν το μνημείο με τα αποτυπώματα των χεριών της JK Rowling στο Εδιμβούργο με κόκκινη μπογιά, αφήνοντας δίπλα μια σημαία του pride, των τρανς ατόμων.

Τα χρυσά αποτυπώματα της JK Rowling στο Εδιμβούργο, βανδαλίστηκαν με κόκκινη μπογιά και μια σημαία του pride, μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλιά της συγγραφέα σχετικά με τα τρανς άτομα.

Σύμφωνα με το Metro, το 2008 η JK Rowling είχε λάβει ένα βραβείο το 2008, από το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου για τη συμβολή της στην πόλη αλλά και για τα επιτεύγματά της. Το μνημείο με τα χρυσά αποτυπώματα της συγγραφέα χτίστηκε την ίδια χρονιά.

Το Εδιμβούργο είναι η πόλη που η συγγραφέας έγραψε τα βιβλία του Harry Potter, ενώ πολλά από τα μέρη που περιγράφει στο βιβλίο της αφορούν καταστήματα και τοποθεσίες της πόλης.

Περαστικοί παρατήρησαν ότι τα χρυσά της αποτυπώματα, τα οποία είναι χαραγμένα στο έδαφος στο κέντρο της πόλης. έχουν καλυφθεί με κόκκινη μπογιά, ενώ μια σημαία για τον αγώνα των τρανς ατόμων έχει τοποθετηθεί δίπλα τους.

Ένας από τους περαστικούς που το παρατήρησαν, θέλησε να μοιραστεί την εικόνα του μνημείου στο twitter, προκαλώντας πολλά σχόλια και αντιδράσεις.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Celebrities, Twitter
SHARE: