Πώς η Ρόουλινγκ εξόργισε τους τρανς – Τι σχολίασε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ

Πώς η Ρόουλινγκ εξόργισε τους τρανς – Τι σχολίασε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ
Ο Daniel Radcliffe και η J.K. Rowling AP

Το twitter γέμισε με οργή εξαιτίας κάποιων αναρτήσεων της συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, που θεωρήθηκαν τρανσφοβικές. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ απάντησε.

Η συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, έκανε πρόσφατα κάποιες αναρτήσεις στο twitter οι οποίες προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια. Πολλοί ονόμασαν την συγγραφέα τρανσφοβική, λόγω αυτών που έγραφε. Ο πρωταγωνιστής των ταινιών Ντάνιελ Ράντκλιφ, που υποδύεται τον Χάρι Πότερ, σχολίασε και αυτός τις αναρτήσεις.

Σύμφωνα με το CCN, όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση της συγγραφέα, το Σάββατο στο Twitter, η οποία έλεγε:

“Γνώμη : Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια “

Η ίδια σχολίασε: ” Άτομα με εμμηνόρροια. Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει…Wumben; Wimpund; Woomud; “

Το σχόλιο της αυτό, που διαχωρίζει τα φύλα με την εμμηνόρροια, προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια από την κοινότητα Lgbtqi+.

Στη συνέχεια η συγγραφέας απάντησε σε κάποια από τα σχόλια, ενώ θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της για το tweet της γράφοντας:

“Έχω ξοδέψει πάρα πολλές ώρες από τη ζωή μου τα τελευταία τρία χρόνια, διαβάζοντας βιβλία, blogs και επιστημονικά άρθρα από τρανς ανθρώπους, γιατρούς και ειδικούς του τομέα. Ξέρω ακριβώς τι σημαίνει ο όρος. Αλλά ποτέ δεν υπέθεσα ότι επειδή κάποιος σκέφτεται διαφορετικά από εμένα δεν γνωρίζει τι λέει”.

Ακόμη, απαντώντας σε σχολιασμούς των αναρτήσεων κατακρίθηκε και πάλι σχετικά με την πεποίθησή της για τα φύλα, καθώς προσπάθησε να υπερασπιστεί ότι τα φύλα των ανθρώπων είναι πραγματικά.

“Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους τρανς ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια, έγραψε η ίδια. “¨

Υπερασπιζόμενη και πάλι τον ίδιο συλλογισμό σε μια άλλη απάντηση σε tweet δήλωσε:

Η ιδέα ότι οι γυναίκες σαν εμένα, που δείχνουν κατανόηση για τους τρανς εδώ και δεκαετίες, επειδή και αυτοί είναι ευάλωτοι με τον ίδιο τρόπο, όπως και οι γυναίκες στην ανδρική βία -«μισούν» τους τρανς γιατί πιστεύουν ότι το φύλο είναι πραγματικό και έχουν ζήσει τις συνέπειες – είναι ανοησία ” .

Η απάντηση του Ντάνιελ Ράντκλιφ στα tweets της συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλιγνκ

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ απάντησε στα tweets της συγγραφέα που προκάλεσαν τόσα σχόλια, ζητώντας συγγνώμη για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσαν οι αναρτήσεις της Ρόουλινγκ, στους θαυμαστές του Χάρι Πότερ. Η δήλωση του έγινε μέσω ενός ποστ της οργάνωσης Trevor Project.

Στην αρχή της ανάρτησης ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ του ίδιου και της συγγραφέα, γράφοντας:

” Συνειδητοποιώ ότι ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης πιθανότατα θα θέλουν να χρωματίσουν αυτό που συμβαίνει ,χαρακτηρίζοντας το ως διαμάχη μεταξύ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και του εαυτού μου, αλλά δεν είναι πραγματικά αυτό, ούτε είναι αυτό που είναι σημαντικό τώρα. “

Στη συνέχεια υποστήριξε πως αισθάνθηκε υποχρεωμένος, για την συνεργασία που έχει με το Trevor Project, να μιλήσει στη συγκεκριμένη στιγμή.

” Οι τρανσέξουαλ γυναίκες είναι γυναίκες. Οποιαδήποτε δήλωση περί του αντιθέτου διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των τρανς ανθρώπων και είναι ενάντια σε όλες τις συμβουλές που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας, που έχουν πολύ μεγαλύτερη ειδίκευση σε αυτό το θέμα από ότι εγώ ή η Τζο”, επεσήμανε ο Ράντκλιφ.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υποστηρίξουμε τους transgender και non-binary ανθρώπους, όχι να ακυρώνουμε την ταυτότητά τους και να τους προκαλέσουμε περισσότερο κακό” συνέχισε.

Στο τέλος της δήλωσής του απευθύνθηκε στους θαυμαστές του Χάρι Πότερ και στα συναισθήματα που μπορεί να τους προκάλεσε αυτή η ανάρτηση της συγγραφέα, αναφέροντας:

“Λυπάμαι πολύ για την οδύνη που μπορεί να σας προκάλεσαν αυτά τα σχόλια. Πραγματικά ελπίζω ότι δεν χάσατε τελείως ότι ήταν σημαντικό για εσάς από τις ιστορίες των ταινιών και των βιβλίων.

Αν αυτά τα μυθιστορήματα σας έμαθαν κάτι, αν βρήκατε έστω και κάτι μικρό που σας άγγιξε και σας βοήθησε κάποια στιγμή της ζωής σας, τότε αυτό είναι πολύτιμο και δεν γίνεται κανένας να το πάρει από εσάς. Σημαίνει ότι σημαίνει για εσάς και μόνο για εσάς και ελπίζω αυτά τα σχόλια που έγιναν να μην το εξαφανίσουν. “

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα