Εγκαταλείπει τον θρόνο ο βασιλιάς του Βελγίου

Εγκαταλείπει τον θρόνο ο βασιλιάς του Βελγίου

Αλλαγή σκυτάλης μετά από 20 χρόνια στο θρόνο του Βελγίου, με τον 79χρονο βασιλιά Αλβέρτο Β΄ να παραδίδει τα σκήπτρα στον 53χρονο πρίγκιπα Φίλιππο

Την απόφαση του να εγκαταλείψει τον θρόνο και να παραδώσει τα σκήπτρα στον γιο του, Φίλιππο ανακοίνωσε ο βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β΄.

Ο 79χρονος μονάρχης ανακοίνωσε την απόφαση του σε τηλεοπτικό μήνυμα, γνωστοποιώντας ότι η διαδοχή θα γίνει στις 21 Ιουλίου ενώ αποκάλυψε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή, αφορούν την υγεία του, καθώς πλέον δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο 53χρονος πρίγκιπας Φίλιππος είναι καλά προετοιμασμένος για να τον διαδεχτεί στον θρόνο. Όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες πάντως, έτσι και στο Βέλγιο ο ρόλος του βασιλιά είναι εθιμοτυπικός. 

Να σημειωθεί ότι ο Αλβέρτος Β΄ στέφθηκε βασιλιάς τον Αύγουστο του 1993, μετά το θάνατο του αδερφού του, με την παρουσία του να σημαδεύεται από την αποκάλυψη ότι έχει μία κόρη εκτός γάμου. Την περασμένη άνοιξη μάλιστα, η φερόμενη ως κόρη του κινήθηκε δικαστικά, προκειμένου να αποδείξει τις ρίζες της. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η υπόθεση αυτή έπαιξε ρόλο στην απόφαση του να αποσυρθεί.

SHARE:

24Media Network