Εγκρίθηκε η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη

Εγκρίθηκε η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Με πανηγυρισμούς και πυροτεχνήματα υποδέχτηκαν την απόφαση οι αντικαθεστωτικοί στη Βεγγάζη, όπως μεταδίδει το "Αλ Τζαζίρα".

Συνεδριάζοντας το βράδυ της Πέμπτης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ψήφισε υπέρ της επιβολής ζώνης απαγόρευση πτήσεων καθώς και άλλων μέτρων που θα εμποδίσουν τη βίαια επέλαση του Καντάφι κατά των πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Η απόφαση ελήφθη με 10 ψήφους υπέρ, ενώ απείχαν Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, Ινδία και Βραζιλία. Σ' ένα προσχέδιο του κειμένου της απόφασης αναφέρεται πως "θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εμποδιστεί η σφαγή των πολιτών".

Οι διαδηλωτές εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι στη Βεγγάζη, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την απόφαση του Συμβουλίου. Χιλιάδες πυροβόλησαν στον αέρα, άναψαν πυροτεχνήματα και ανέμισαν σημαίες από την εποχή της μοναρχίας στη χώρα.

Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η αντίδραση του Λίβυου ηγέτη στο μέτρο αυτό, καθώς το προηγούμενο διάστημα τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, Σαϊφ αλ Ισλάμ, προειδοποιούσαν τη διεθνή κοινότητα να μην εμπλακεί στο εσωτερικό της χώρας. 

SHARE:

24Media Network