Ειρωνικός ο ρωσικός τύπος απέναντι στην δικαστική απόφαση για τις Pussy Riot

default image

Ειρωνικός ο ρωσικός τύπος απέναντι στην δικαστική απόφαση για τις Pussy Riot. "Ζήτω η ρωσική δικαιοσύνη μας! αναφέρει η Moskovski Komsomolets μετά την δικαστική απόφαση (Vid)

Με ειρωνική διάθεση αντιμετωπίζει ο ρωσικός Τύπος τη  απόφαση της ρωσικής δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση της μίας εκ των τριών Pussy Riot και την επικύρωση της ποινής διετούς φυλάκισης για τις άλλες δύο νεαρές γυναίκες, που έχουν καταδικασθεί για την “πανκ προσευχή” κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

“Ζήτω η ρωσική δικαιοσύνη μας! Οχι μόνο είναι η πιο ανθρώπινη δικαιοσύνη, αλλά επίσης και η πιο απρόβλεπτη και παράλογη στον κόσμο”, γράφει η Moskovski Komsomolets. “Είναι ώρα οι αρχές να δώσουν τέλος σε αυτήν την επονείδιστη υπόθεση”.

Χθες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του δήμου της Μόσχας αποφάσισε την αποφυλάκιση της Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, η οποία άλλαξε την υπερασπιστική της γραμμή, καθώς η νέα συνήγορός της επεσήμανε ότι η 30χρονη δεν έλαβε μέρος στην “πανκ-προσευχή”, αφού συνελήφθη λίγο αφού εισήλθε στον καθεδρικό ναό.

Οι άλλες δύο νεαρές, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, και η Μαρία Αλεχίνα, 24 ετών, οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή.

“Το πιο αστείο” είναι ότι το δικαστήριο “έλαβε την απόφαση ακολουθώντας τη λογική των παράλογων κατηγοριών”, γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti στο κύριο άρθρο της. “Οπως αποδείχθηκε, το μεγαλύτερο έγκλημα των τριών νεαρών γυναικών ήταν ο τρόπος με τον οποίο ‘κινούσαν τα πόδια τους’ μπροστά στο ιερό, και αφού η Σαμουτσέβιτς δεν είχε τον χρόνο να το κάνει, δεν είναι και τόσο ένοχη”. Ακόμη και αν η ρωσική δικαιοσύνη μετέτρεψε την ποινή της Σαμουτσέβιτς, “αυτή η υπόθεση και αυτή η δίκη παραμένουν παράλογες”, σχολιάζει η εφημερίδα.

“Εγινε θαύμα”, γράφει η Komsomolskaia Pravda. “Οι δικηγόροι των Pussy Riot άρχισαν επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους…αντί να προβάλλουν ως είδωλα της ‘ρωσικής αντίστασης’ τα τρία αυτά ατάλαντα κορίτσια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα