Εισβολή στην πρεσβεία της στην Βραζιλία καταγγέλλει η Βενεζουέλα

Εισβολή στην πρεσβεία της στην Βραζιλία καταγγέλλει η Βενεζουέλα
O Yπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας AP

Οπαδοί της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλαε εισέβαλαν στην πρεσβεία της χώρας στην Βραζιλία σύμφωνα με επίσημη καταγγελία.

Σε κατάσταση… πολιορκίας βρέθηκε την Τετάρτη η πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Βραζιλία.

Οπαδοί της Βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης εισέβαλλαν στο κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία στην Μπραζίλια και επιχείρησαν να την καταλάβουν.

Ο Βενεζουελάνος πρέσβης αντιστάθηκε μαζί με το προσωπικό ενώ εν συνεχεία έσπευσε προς βοήθεια αντιπροσωπεία Βραζιλιάνων αριστερών βουλευτών που σχημάτισαν ανθρώπινο τείχος μαζί με αλληλέγγυους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρέασα τόνισε σχετικά: “Καταγγέλλουμε ότι εισέβαλαν βίαια στο κτήριο της πρεσβείας μας στη Μπραζίλια τα ξημερώματα. Θεωρούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση της Βραζιλίας για την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεών μας. Ζητάμε σεβασμό στη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις”.

Κατά πηγές που πρόσκεινται στον Χουάν Γκουαϊδό, ο Τόμας Αλεχάντρο Σίλβα, αντιπρόσωπός του εισήλθε στο κτίριο της πρεσβείας στις 5:30 το πρωί (!) τοπική ώρα μαζί με πέντε άτομα.

Κατά τις ίδιες πηγές οι δύο ομάδες (της επίσημης πρεσβείας και των αντιπροσώπων του Γκουαϊδό) βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση “ειρηνικής λύσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα