Εκκενώθηκε συνοικία της Βουδαπέστης μετά από εντοπισμό βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Εκκενώθηκε συνοικία της Βουδαπέστης μετά από εντοπισμό βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τουλάχιστον 8.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά τον εντοπισμό βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βουδαπέστη

Οι αρχές απομάκρυναν σήμερα περί τους 8.000 κατοίκους από μια βόρεια συνοικία της Βουδαπέστης μετά τον εντοπισμό βόμβας μισού τόνου που χρονολογείται στην εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βόμβα αμερικανικής κατασκευής βρέθηκε στο Δούναβη στη βόρεια Βουδαπέστη, κοντά σε σιδηροδρομική γέφυρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας έχουν προγραμματίσει να εξουδετερώσουν το μηχανισμό νωρίς το απόγευμα. Όλοι όσοι διαμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο αυτό κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και η κυκλοφορία στο ποτάμι θα διακοπεί μέχρι τις 19.00 ώρα Ελλάδος.

Η Ουγγαρία, σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, σφυροκοπήθηκε από τις αμερικανικές, βρετανικές και σοβιετικές δυνάμεις στους τελευταίους μήνες του πολέμου.

Πολλές οβίδες δεν εξερράγησαν και ανακαλύπτονται συχνά κυρίως κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών. Από το 2008 οι αρχές της Βουδαπέστης έχουν προχωρήσει ήδη σε δέκα εκκενώσεις συνοικιών.

SHARE:

24Media Network