Νάξος: Νταλίκα πήρε φωτιά στον δρόμο – Προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά
Διαβάζεται σε 2'
Νταλίκα πήρε φωτιά στον επαρχιακό δρόμο Μελάνων – Χώρας της Νάξου και προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά σε ξερά χόρτα.
- 01 Ιουλίου 2026 20:06
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/7) στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Νάξου, όταν φωτιά εκδηλώθηκε στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τις Μέλανες με τη Χώρα, λίγο μετά τη διασταύρωση προς Κουρουνοχώρι.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:15 και σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από νταλίκα που μετέφερε μάρμαρα, σύμφωνα με το cyclades24.gr. Κατά τη διάρκεια της πορείας της παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη, πιθανότατα σε τροχό ή στο σύστημα πέδησης. Παρά την προσπάθεια του οδηγού να ακινητοποιήσει το όχημα, αυτό συνέχισε να κινείται για μικρή απόσταση, με αποτέλεσμα η επαφή μεταλλικών τμημάτων με την άσφαλτο να δημιουργήσει σπινθήρες.
Οι σπινθήρες αυτοί στάθηκαν αρκετοί για να πάρουν φωτιά τα ξερά χόρτα στην άκρη του δρόμου, με τις φλόγες να εξαπλώνονται γρήγορα προς τη γύρω χορτολιβαδική έκταση, σε σημείο κοντά στο Ελαιοτριβείο. Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρή βλάστηση αύξησαν τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς.
Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στο σημείο έφτασαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες.
Για την ασφαλή διεξαγωγή της επιχείρησης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.
Χάρη στη γρήγορη κινητοποίηση και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.