Έκλεισε μία είσοδος της παραγκούπολης Νταράβι όπου γυρίστηκε το “Slumdog Millionaire”

Έκλεισε μία είσοδος της παραγκούπολης Νταράβι όπου γυρίστηκε το “Slumdog Millionaire”
AP

Ο θάνατος δύο κατοίκων της Νταράβι λόγω κορονοϊού και η ανακοίνωση ενός τρίτου κρούσματος, ανάγκασαν τις αρχές να αποφασίσουν τη λήψη δραστικών μέτρων.

H ινδική αστυνομία απέκλεισε την Παρασκεύη – λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν εντός της – ένα τμήμα της Νταράβι, μίας από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις στην Ασία, της οποίας τα πολύβουα και στενά δρομάκια έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστά από την ταινία Slumdog Millionaire.

Η Ινδία, επισήμως, φαίνεται να έχει παραμείνει μακριά από τις υπερμεγέθεις στατιστικές άλλων χωρών σε κρούσματα και θανάτους από τον νέο κορονοϊό (2.300 κρούσματα – 56 θάνατοι), όμως τα στοιχεία τούτα κρίνεται πως δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος της εξάπλωσής του στη χώρα, εξαιτίας της ισχνής διάγνωσής του.

Όμως, ο θάνατος δύο κατοίκων της Νταράβι, κοντά στη Μουμπάι, κι η ανακοίνωση ενός τρίτου κρούσματος, ανάγκασαν τις αρχές να αποφασίσουν τη λήψη δραστικών μέτρων, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε τους πολίτες –που τελούν υπό περιορισμό κίνησης– να φωτίσουν το βράδυ της Κυριακής τα παράθυρά τους, ή τα κατώφλια τους για πέντε λεπτά ώστε να ‘ξορκίσουν’ συμβολικά «τον ζόφο του κορονοϊού και να δείξουμε τη δύναμη των 1, 3 δισεκ. Ινδών».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Οκτώ «ζώνες αποκλεισμού εγκαταστάθηκαν στην Νταράβι, όπου διαβιούν ένα εκατ. άνθρωποι, «αποκλείσαμε στα σπίτια τους τους κατοίκους και κλείσαμε τις εισόδους, ώστε κανείς να μην μπορεί να μπει ή να βγει από τις ζώνες αυτές. Επίσης ενισχύσαμε τους ελέγχους [του μέτρου] της κοινωνικής απόστασης», τόνισε ο εκπρόσωπος του δήμου της Μουμπάι, Βιτζάι Χαμπάλε-Πατίλ.

«Απολυμάναμε τα επίμαχα κτήρια. Οι κάτοικοι της Νταράβι τηρούν τα μέτρα αυτά και παραμένουν στα σπίτια τους με τα παιδιά τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αρχές ανησυχούν μήπως ο ιός αρχίσει να μεταδίδεται σε εκθετικό βαθμό στην αχανή παραγκούπολη. Οι κάτοικοί της, που εν πολλοίς έχουν αψηφήσει έως τώρα τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, που κηρύχθηκαν στις 25 Μαρτίου για 21 ημέρες, βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα του πανικού, όπως τεκμηριώνει ο 51 ετών Μομπινουντίν Σαΐχ, που κατοικεί στο απέναντι κτήριο από εκείνο ενός από τα θύματα του κορονοϊού. «Είμαστε μία οικογένεια πέντε ατόμων. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τις κοινές τουαλέτες και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε νερό παρά μόνον στις δημόσιες εγκαταστάσεις. Μόνον ο Θεός μπορεί πλέον να μας προστατεύσει», δηλώνει ο ίδιος εμφατικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα