Έκλεψαν πολύτιμο έργο του Νταλί

default image

Διαβάστε για το έργο του Σαλβαδόρ Νταλί που κλάπηκε από γκαλερί. Πόσο αξίζει η ακουαρέλα (Vid)

Μια ακουαρέλα του ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, που η τρέχουσα εμπορική αξία της υπολογίζεται σε περίπου 150.000 δολάρια, εκλάπη από μια γκαλερί τέχνης, ενώ ο κλέφτης διέφυγε απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος, όπως είπαν αστυνομικοί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ακουαρέλα, που τιτλοφορείται “Cartel del Don Juan Tenorio”, είναι μικρού μεγέθους κι είχε φιλοτεχνηθεί από τον Ισπανό καλλιτέχνη το 1949. Εξετίθετο στην Γκαλερί “Venus Over Manhattan” στη Madison Avenue.

Ο κλέφτης, όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας, δείχνει να είναι πολύ ήρεμος και να έχει σχεδιάσει τις κινήσεις του με κάθε λεπτομέρεια.

Κάνει βόλτα στην έκθεση και μόλις η προσοχή του φύλακα αποσπάται από κάποιον άλλο επισκέπτη, τότε βρήκε ευκαιρία, πλησίασε το μικρό πίνακα, τον κατέβασε και με μεγάλη ταχύτητα τον τοποθέτησε σε μία μαύρη σακούλα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ο φύλακας δεν κατόρθωσε να τον πιάσει και έτσι η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την παράκληση να επικοινωνήσει μαζί της όποιος γνωρίζει κάτι για το δράστη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα