Εκλογές στην Τουρκία: Τι ψήφισαν οι Τούρκοι πολίτες στην Ελλάδα

Εκλογές στην Τουρκία: Τι ψήφισαν οι Τούρκοι πολίτες στην Ελλάδα
Εκλογική κάλπη AP Photo/Francisco Seco

Τι ψήφισαν οι Τούρκοι πολίτες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Το NEWS24/7 καλύπτει τις τουρκικές εκλογές από την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε την τελευταία ανταπόκριση του Κώστα Κουκουμάκα.

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία με τα αποτελέσματα να αμφισβητούνται ευθέως από το CHP.

Αυτή τη στιγμή, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 84% τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν προβάδισμα του Ερντογάν με 50,4% έναντι 43.8% του Κιλιτσντάρογλου.

Το CHP ωστόσο αμφισβητεί τα αποτελέσματα αυτά και προχωρά σε δικές του ανακοινώσεις με τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς να αναλαμβάνουν ρόλο εκπροσώπου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης, και καταμετρημένο περίπου το 58% ο Ερντογάν λαμβάνει 46,8% έναντι 47,4 του Κιλιτσντάρογλου

Προβάδισμα με 51,2% των ψήφων φαίνεται πως έχει ο συνασπισμός του Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές έναντι 34,1% της Εθνικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Anka ο συνασπισμός του Ερντογάν προηγείται με 48%.

Τι ψήφισαν οι Τούρκοι πολίτες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Τούρκοι πολίτες που άσκησαν το εκλογικό δικαίωμά τους στην Ελλάδα, και με καταμετρημένο το 85% των ψήφων, επέλεξαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Από την καταμέτρηση προκύπτει ότι ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συγκεντρώνει το 70,42% και ο Ερντογάν 24,51%.

Με βάση τα στοιχεία, η συμμετοχή ανήλθε στο 18,94% και έγκυρες είναι 355 ψήφοι από τις 360 που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

ANADOLU

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα