Εκνευρισμός Ερντογάν με Ισπανό δημοσιογράφο: “Μην κουνάς το κεφάλι σου, κοίταξέ με”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ισπανία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ισπανία Associated Press

Φραστικό επεισόδιο με δημοσιογράφο της εφημερίδας El Pais είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ισπανία.

Τον εκνευρισμό του σε ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου της El Pais, σχετικά με τους Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Οσμάν Καβάλα, έδειξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν έχει συνηθίσει να αμφισβητούν τις κινήσεις της κυβέρνησής του.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεζ, στη Μαδρίτη, δημοσιογράφος τον ρώτησε για ποιο λόγο η Τουρκία δεν σέβεται και αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν προχωράει στην αποφυλάκιση των Σελαχατίν Ντεμίρτας και Οσμἀν Καβάλα.

Παίρνοντας τον λόγο ο Ερντογάν, εμφανώς ενοχλημένος, απάντησε: «Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη λαμβάνει τις αποφάσεις. Η δικαιοσύνη μας έχει λάβει την απόφασή της σχετικά με τα ονόματα που δώσατε. Για παράδειγμα, ένα από αυτά τα ονόματα προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 100 νέων ανθρώπων, προκάλεσαν θανάτους στη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας μας».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο Ερντογάν: «Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μας βάζει σε σκέψεις. Μας λυπεί πραγματικά ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται τρομοκράτες. Μην κουνάς το κεφάλι σου, κοίταξέ με. Συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά. Είτε είναι ο Καβαλά ή ο Ντεμιρτάς, εμείς θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος. Υποθέτω ότι δεν ζεις στην Τουρκία. Εμείς είμαστε στην Τουρκία και αυτά είναι σοβαρά βήματα που κάνουμε για την ειρήνη στην περιοχή».

Το σχετικό απόσπασμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα