Εκπρόσωπος Ερντογάν: “Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού”

Εκπρόσωπος Ερντογάν: “Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού”
Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ΕΡΤ

Αιχμές κατά του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, ο οποίος επεσήμανε πως "κανένα κόμμα δεν δικαιούται να επισκιάζει τη βούληση του λαού".

“Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού” είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν σε δηλώσεις που πραγματοποίησε, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων για τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών, με τον Ερντογάν να προηγείται του Κιλιντσντάρογλου.

“Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα”, είπε μεταξύ άλλων, ενώ σημείωσε πως κανένα κόμμα δεν δικαιούται να επισκιάζει τη βούληση του λαού”.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως οδεύει προς μια νέα νίκη για την προεδρία της Τουρκίας σήμερα, στο τέλος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που επιβεβαιώνουν μια βούληση για σταθερότητα από την πλευρά των πολιτών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετά την καταμέτρηση των δύο τρίτων των ψηφοδελτίων, ο αρχηγός του κράτους που είναι στην εξουσία τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχει σημαντικό προβάδισμα με σχεδόν το 55% των ψήφων, έναντι 45% του σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τα στοιχεία αυτά που δημοσιεύθηκαν 90 λεπτά μετά το τέλος της ψηφοφορίας ενδέχεται ωστόσο να τροποποιηθούν.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο, το πρακτορείο ειδήσεων Anka, φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση, δίνει το 51% των ψήφων στον Κιλιτσντάρογλου έναντι 49% για τον Ερντογάν, με καταμετρημένο το 65% των ψηφοδελτίων.

Ανταπόκριση του NEWS24/7 από την Κωνσταντινούπολη:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα