Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Στις αποσκευές τους μετέφεραν τις βόμβες οι τρεις ύποπτοι για το χτύπημα στο αεροδρόμιο

default image

Φωτογραφίες με τους τρεις υπόπτους τρομοκράτες έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες. Στις βαλίτσες τους μετέφεραν τις βόμβες. Γιατί δεν εξερράγη η τρίτη. Τι αναφέρει ο Δήμαρχος της Ζαβεντέμ

Οι βομβιστές αυτοκτονίας, που σκόρπισαν το θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έκρυβαν τις βόμβες στις αποσκευές τους, αναφέρει ο Δήμαρχος της Ζαβεντέμ, Francis Vermeiren.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος δήλωσε στο AFP πως “ήρθαν με ένα ταξί, μαζί με τις βαλίτσες τους. Οι βόμβες ήταν στις αποσκευές. Έβαλαν τις αποσκευές σε ένα καροτσάκι. Οι δύο πρώτες εξερράγησαν. Ο τρίτος (τρομοκράτης) έβαλε τη βόμβα στο καροτσάκι, αλλά πρέπει να πανικοβλήθηκε και δε την πυροδότησε”.

 

Εν τω μεταξύ, Μια φωτογραφία με τους φερόμενους τρεις δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, δόθηκε από τις βελγικές αρχές στη δημοσιότητα. «Μια φωτογραφία τριών ανδρών υπόπτων ελήφθη στο Ζαβεντέμ. Δύο από αυτούς φαίνεται πως διέπραξαν επιθέσεις αυτοκτονίας. Ο τρίτος, που φοράει ένα ανοικτού χρώματος μπουφάν κι ένα καπέλο, αναζητείται εντατικά» δήλωσε ο Φρέντερικ Φαν Λέου σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι σύμφωνα με μάρτυρες, ο τρίτος ύποπτος εγκατέλειψε το κτίριο του αεροδρομίου. «Διαφορετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας, πολλοί μάρτυρες επίσης δίνουν κατάθεση» διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου έχουν απαθανατίσει τους ύποπτους τρομοκράτες πριν από την επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών.

Σύμφωνα, με τις πληροφορίες οι δύο άνδρες που φαίνονται στην φωτογραφία θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση. Ενώ, η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη, ωστόσο το “γάντι” που φορούν οι δύο εκ των υπόπτων στο αριστερό χέρι, οδηγεί τις αρχές στην υπόθεση πως σχετίζονται με την επίθεση.


Οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ύποπτου, που φοράει στο κεφάλι του καπέλο, καθώς οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι διέφυγε από το σημείο μετά το χτύπημα.

Παράλληλα, αναφέρουν πως αγνοείται η τύχη των άλλων δυο φερόμενων υπόπτων που φαίνονται στην φωτογραφία.

Υπενθυμίζεται, πως το Βέλγιο βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, με την κυβέρνηση να έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους,  ενώ τα σύνορα έχουν κλείσει την ώρα που η αστυνομία χτενίζει τις Βρυξέλλες για τον εντοπισμό των υπόπτων ή και συνεργατών τους.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα έγιναν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ, αλλά και στον σταθμό Σούμαν. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί είναι 34, οι τραυματίες πάνω από 170. Οι αρχές επισημαίνουν πως 20 άτομα σκοτώθηκαν στο μετρό του Μάαλμπεκ και ακόμη 14 στο αεροδρόμιο.

Οι βελγικές αρχές αναζητούν έναν άνδρα που απεικονίζεται σε μία φωτογραφία ενώ περπατάει μαζί με άλλους δύο υπόπτους που όπως όλα δείχνουν ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Είναι ακόμη νωρίς για να συσχετισθούν οι επιθέσεις με εκείνες στο Παρίσι

Επιπλέον ο αξιωματούχος επισήμανε ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς» ώστε να συσχετιστούν (οι σημερινές επιθέσεις) με τα χτυπήματα στο Παρίσι τη 13η Νοεμβρίου του 2015.

«Είναι πολύ νωρίς για να συνδέσουμε (τις επιθέσεις αυτές) με τις επιθέσεις στο Παρίσι» τόνισε ο εισαγγελέας προς τους δημοσιογράφους έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

(Πηγή: wsj.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα