Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Πέντε νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι

Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Πέντε νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι
Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: 8 αγνοούμενοι AP

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται κάποιοι από τους τραυματίες σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, μετά την έκρηξη ηφαιστείου στα ανοικτά των ακτών του Βόρειου Νησιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν είπε σε δημοσιογράφους από το Ουακατάνε, μια πόλη κοντά στο ηφαίστειο της νήσου Ουάιτ, ότι ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ίδια ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται Νεοζηλανδοί και τουρίστες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα και τη Μαλαισία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, 31 άνθρωποι παραμένουν υπό νοσηλεία. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τα βίντεο από την έκρηξη κόβουν την ανάσα.

Σημειώνεται ότι περίπου 10.000 τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί, μεγάλο μέρος του οποίου είναι ουσιαστικά ο κρατήρας του ηφαιστείου, του πιο ενεργού στη χώρα.

Έχουν καταγραφεί σε αυτό αρκετές ηφαιστειακές εκρήξεις τον τελευταίο μισό αιώνα, η πιο πρόσφατη εξ αυτών το 2016. Φέτος μεταφέρθηκε στο νησί αεροπορικώς ένα κοντέινερ 2,4 τόνων που θεωρητικά θα μπορούσε να αποτελέσει καταφύγιο για τους επισκέπτες σε περίπτωση έκρηξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα