Έκρηξη σε γέφυρα στη Νιγηρία – Τουλάχιστον 30 νεκροί

Έκρηξη σε γέφυρα στη Νιγηρία – Τουλάχιστον 30 νεκροί
Νιγηριανός αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου) AP

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε στις 17.00 - τοπική ώρα- της Δευτέρας, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 35 τραυματίες. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 30.

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα όρια της βορειοανατολικής Πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πάνω σε γέφυρα σε ώρα μεγάλης κίνησης, δήλωσαν πηγές και αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε περί τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, στην πόλη Γκαμπόρου – σημαντικό εμπορικό κέντρο – πάνω στη γεμάτη κόσμο γέφυρα, η οποία οδηγεί στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο γειτονικό Καμερούν.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πάνω από 35 τραυματίες που διακομίστηκαν στο τοπικό νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Μόντου Αλί Σαΐντ μίλησε στο Ρόιτερς για μια «πολύ άσχημη μέρα» εξαιτίας αυτού του «αποκαρδιωτικού και καταστροφικού για την κοινότητά μας γεγονότος».

«Άκουσα τον δυνατό κρότο εκρήξεων και κατόπιν συνειδητοποίησα πως πολλοί φίλοι μου ήταν νεκροί», εξήγησε ο Σαΐντ. Εκπρόσωπος του στρατού περιορίστηκε να αναγγείλει απλώς ότι οι αρχές, θα κάνουν ανακοινώσεις. Δύο πηγές προσκείμενες σε παραστρατιωτική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε για να πολεμήσει την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ επιβεβαίωσαν την επίθεση και τις αρχικές εκτιμήσεις για τον απολογισμό των θυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα