Έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τρίτη

European Parliament President Martin Schulz gives a press conference after a meeting with Tunisia's Prime Minister Habib Essid, on May 28, 2015 at the European Parliament in Brussels. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND        (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)
European Parliament President Martin Schulz gives a press conference after a meeting with Tunisia's Prime Minister Habib Essid, on May 28, 2015 at the European Parliament in Brussels. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε πως το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, μετά την έκτακτη διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Η γραμμή του Ευρωκοινουβουλίου είναι «ξεκάθαρη» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς λίγο πριν κατευθυνθεί στη συνάντηση των τριών προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρ Ρούτε που προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ στην έδρα της Επιτροπής.

«Λυπούμαστε πολύ για την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων αλλά ήταν μια κυρίαρχη έκφραση της βούλησης των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα είναι μια δύσκολη στιγμή και για τις δύο πλευρές. Ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα παραιτηθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτείται ο Κάμερον

Τουσκ: Σοβαρή και δραματική εξέλιξη κυρίως για τη Βρετανία

Ντάισελμπλουμ: Η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε πανικό

SHARE:

24Media Network