Ελεύθερη η βιασμένη γυναίκα

Afghan women are transported on a horse-drawn cart in the city of Jalalabad, the provincial capital of Ningarhar province, east of Kabul, Afghanistan, Tuesday, Feb. 3, 2009. (AP Photo/Rahmat Gul)
Afghan women are transported on a horse-drawn cart in the city of Jalalabad, the provincial capital of Ningarhar province, east of Kabul, Afghanistan, Tuesday, Feb. 3, 2009. (AP Photo/Rahmat Gul) AP

Χωρίς προϋποθέσεις αφέθηκε ελεύθερη η γυναίκα στο Αφγανιστάν η οποία είχε φυλακισθεί κατηγορούμενη για μοιχεία αν και είχε βιασθεί

Ελεύθερη άφησαν οι αρχές του Αφγανιστάν γυναίκα η οποία κατηγορούνταν για μοιχεία και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις. 

Η γυναίκα είχε βιαστεί, αλλά το γεγονός πως αφέθηκε ελεύθερη χωρίς προϋποθέσεις, σημαίνει ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί να παντρευτεί το βιαστή της.

Να σημειωθεί πως ο βιασμός είχε συντελεστεί το 2009 από ξάδελφο του συζύγου της, ενώ απέκτησε και μία κόρη που γέννησε μέσα στη φυλακή.

Η Γκουλνάζ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών, αν και αρχικά της είχαν επιβληθεί μόνο δύο χρόνια.

Με την τελευταία έφεση που άσκηση η ποινή μειώθηκε σε τρία χρόνια.

Τελικά ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, έδωσε στην Γκουλνάζ χάρη πριν λίγες ημέρες, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα.

Όσο για το βιαστή της, αυτός καταδικάστηκε αρχικά σε 12 χρόνια, άσκησε έφεση όμως, η ποινή του μειώθηκε σε επτά και παραμένει ακόμα στη φυλακή.

Η γυναίκα μένει τώρα στην Καμπούλ και όπως είπε η δικηγόρος της στο BBC είναι καλά στην υγεία της και χαρούμενη για την εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελεύθερη να παντρευτεί τον... βιαστή της

SHARE:

24Media Network