Ελεύθερος με εγγύηση ο ηθοποιός που σατίρισε τον Μόρσι

Ελεύθερος με εγγύηση ο ηθοποιός που σατίρισε τον Μόρσι

Απελευθερώθηκε ο Αιγύπτιος καλλιτέχνης Μπάσαμ Γιούσεφ. Είχε συλληφθεί από τις αρχές για προσβολή του Ισλάμ και του προέδρου της χώρας

Οι εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου άφησαν  ελεύθερο με εγγύηση περίπου 1.700 ευρώ τον ηθοποιό Μπάσαμ Γιούσεφ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε το Ισλάμ και τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι μέσα από την σατιρική τηλεοπτική εκπομπή του, έγραψε στην διαδικτυακή της έκδοση η κρατική εφημερίδα al-Ahram.

Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας Ταλάατ Ιμπραχίμ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Γιούσεφ, η εβδομαδιαία σατιρική εκπομπή του οποίου με τίτλο "Al-Bernameg" (Το Πρόγραμμα), διακωμωδεί συχνά τον Μόρσι και άλλους ισλαμιστές πολιτικούς.

Ο Γιούσεφ παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο γραφείο του εισαγγελέα στο κεντρικό Κάιρο, εν μέσω διαδήλωσης διαμαρτυρίας του επαναστατικού Κινήματος της 6ης Απριλίου για τις πρόσφατες συλλήψεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης.

Οι συλλήψεις προκαλούν ανησυχία σε σχέση με την ελευθερία της έκφρασης υπό την ισλαμιστική κυβέρνηση στη χώρα.

Πριν από μία εβδομάδα οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη διαφόρων προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης με την κατηγορία της υποκίνησης βίας εναντίον του προέδρου Μόρσι και του κόμματός του, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αίγυπτος: Σύλληψη γνωστού κωμικού για σάτιρα κατά του Μόρσι

Arrest Warrant Issued for Egyptian Satirist Bassem Youssef

SHARE: