Ελληνική αποστολή στη Λιβύη

Ελληνική αποστολή στη Λιβύη

Με 24 τόνους πόσιμου νερού για την Τρίπολη αναχώρησαν το πρωί για τη Λιβύη τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της ελληνικής αεροπορία, C-130, από τo αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δόλλης, ο οποίος συνοδεύεται από στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

"Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, επιχειρεί στη Λιβύη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις δύσκολες στιγμές της χώρας μας, μπορούμε", τόνισε ο κ. Δόλλης πριν από την αναχώρηση εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τόσο στην ελληνική αεροπορία όσο και στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος συνέβαλε ώστε να συλλεχθεί γρήγορα και οργανωμένα το νερό, το οποίο προσφέρει η χώρα μας στη Λιβύη.

Πρώτος σταθμός της αποστολής είναι η Τρίπολη, όπου θα παραδοθούν οι φιάλες του νερού. Από εκεί το ένα αεροσκάφος θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο θα μεταβεί στην Βεγγάζη, όπου ο κ. Δόλλης θα έχει επαφές με τον πρόεδρο και μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Μετά τις συνομιλίες, ο υφυπουργός θα επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο και θα έχει συνάντηση με μέλη της ελληνικής παροικίας.

Η επιστροφή στην Αθήνα, βάση του προγράμματος, αναμένεται στις επτά το βράδυ.

SHARE:

24Media Network