Οι Τούρκοι, πουλάνε ελληνική εκκλησία, μέσω αγγελίας

Οι Τούρκοι, πουλάνε ελληνική εκκλησία, μέσω αγγελίας

Ορθόδοξος ναός του 18ου αιώνα βγαίνει προς πώληση από την Τουρκία. Πόσο αποτιμάται

Ένας ελληνορθόδοξος ναός του 18ου αιώνα στην πόλη της Καισαρείας (Kayseri) έχει βγει προς πώληση από τον Τούρκο ιδιοκτήτη της. Σύμφωνα με την αγγελία που έχει δημοσιεύσει το ποσό που ζητάει για να την πουλήσει είναι 450 χιλ. ευρώ.

Η εκκλησιά πέρασε το 2013 στα χέρια του Ομερ Σισίμογλου (σ.σ. άγνωστο από ποιόν) ο οποίος εργάζεται στην κτηματαγορά και στόχο να την αξιοποιήσει επιχειρηματικά. Δύο χρόνια αργότερα δηλώνει στο πρακτορείο Anadolu ότι “η εκκλησία, της οποίας η πολιτιστική αξία είναι σημαντική, μπορεί να αποκατασταθεί. Επιθυμία μας είναι αυτοί οι οποίοι θα την αγοράσουν να την ανακαινίσουν. Για τον λόγο αυτό θα εξετάσουμε τις προτάσεις που θα μας έρθουν”.

Η μικρή αγγελία για την πώληση της εκκλησίας έναντι 450.000 ευρώ έχει δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων γραφείων real estate της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Σισίμογλου ο Δήμος της Καισαρείας είχε εκδηλώσει αρχικά το ενδιαφέρον για την αγορά της εκκλησίας, είχαν βρεθεί κοντά στην διαδικασία της αγοραπωλησίας αλλά τελικά η πλευρά του Δήμου έκανε πίσω με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να προχωρήσει στην δημοσίευση της αγγελίας.

Ο ναός όπου τόσο το όνομα του είναι άγνωστο όσο και το έτος ανέγερσης του είναι μεγέθους 2.000 τ.μ. Σύμφωνα με υποθέσεις εκτιμάται ότι είναι του 18ου αιώνα, και υπέστη μετατροπό το 1819 σύμφωνα με το μητρώο.

Με πληροφορίες από την Hurrietdailynews

SHARE:

24Media Network