Ελβετία: Ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της Γενεύης

Ελβετία: Ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της Γενεύης
Διαμαρτυρία για το κλίμα (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ακτιβιστές για το κλίμα εμπόδισαν τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της Γενεύης λόγω διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σε τμήμα του ασφαλτοτάπητα.

Ακτιβιστές για το κλίμα κατέλαβαν ένα τμήμα του ασφαλτοτάπητα του διεθνούς αεροδρομίου της Γενεύης αναγκάζοντας τις αερολιμενικές αρχές να διακόψουν για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία, ανέφερε το αεροδρόμιο της Γενεύης.

“Λόγω εφόδου ανθρώπων στον ασφαλτοτάπητα, η αεροπορική κυκλοφορία διακόπηκε για λίγο στο Αεροδρόμιο της Γενεύης”, ανέφερε tweet του επίσημου λογαριασμού του αεροδρομίου, προτού διευκρινίσει μερικά λεπτά αργότερα, πως η κυκλοφορία επανήλθε “σταδιακά από τις 12:40” (13:40 ώρα Ελλάδας).

Λίγο νωρίτερα, ακτιβιστές του κλίματος είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση στο σαλόνι επιχειρηματικών τζετ που πραγματοποιείται όχι πολύ μακριά από την πίστα του αεροδρομίου.

Περίπου 100 ακτιβιστές του κλίματος από τις οργανώσεις Greenpeace, Stay Grounded, Extinction Rebellion, Scientist Rebellion και άλλες οργανώσεις του κινήματος για το κλίμα από 17 χώρες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι πώλησης ιδιωτικών τζετ, το European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) που διεξάγεται στη Γενεύη, απαιτώντας την απαγόρευση των ιδιωτικών τζετ, υπογραμμίζει ανακοίνωση της Greenpeace.

Εικόνες που ανήρτησαν ακτιβιστές στο Twitter δείχνουν τους ακτιβιστές να ξεδιπλώνουν πανό καθισμένοι κάτω από τα αεροσκάφη ή να εμποδίζουν την είσοδο στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Οι διαδηλωτές κόλλησαν πάνω στα αεροπλάνα αυτοκόλλητα που έμοιαζαν με τα προειδοποιητικά μηνύματα στα πακέτα των τσιγάρων ώστε “να αναγνωρίζονται ως τοξικά αντικείμενα”, με συνθήματα που προειδοποιούσαν πως “τα ιδιωτικά τζετ καίνε το μέλλον μας”, “σκοτώνουν τον πλανήτη μας” και “τρέφουν τις ανισότητες”, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα