Ελβετία: Αρνήθηκε να πληρώσει για ερωτικές υπηρεσίες και κρίθηκε ένοχος για απάτη

Ελβετία: Αρνήθηκε να πληρώσει για ερωτικές υπηρεσίες και κρίθηκε ένοχος για απάτη
Shutterstock

Στα δικαστήρια έφτασε ένας άνδρας που αρνήθηκε να πληρώσει για ερωτικές υπηρεσίες που έλαβε. "Τα συμβόλαια πορνείας είναι ανήθικα" υποστήριξε.

Ένας άνδρας, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει για ερωτικές υπηρεσίες που έλαβε, κρίθηκε ένοχος για απάτη από ελβετικό δικαστήριο, το οποίο απέρριψε το επιχείρημά του ότι η ανήθικη φύση της πορνείας τον απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες.

Το 2016, ο άνδρας αυτός είχε δεσμευτεί μέσω αγγελίας στο ίντερνετ να πληρώσει “νεαρές” γυναίκες τουλάχιστον 1.800 ευρώ για να συνευρεθούν ερωτικά και είχε σχεδιάσει συνάντηση σε ξενοδοχείο με μια γυναίκα που ανταποκρίθηκε στην πρότασή του, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η γυναίκα ζήτησε να πληρωθεί προκαταβολικά, αλλά έπειτα δέχτηκε την διαβεβαίωσή του ότι θα την πλήρωνε αργότερα, όμως στο τέλος εκείνος έφυγε χωρίς να την πληρώσει.

Ο άνδρας καταδικάστηκε για απάτη, αλλά έφθασε την υπόθεσή του μέχρι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο όταν το εφετείο απέρριψε την έφεσή του.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου ανέφερε ότι ο άνδρας αυτός “υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι τα συμβόλαια πορνείας είναι ανήθικα” με βάση τον ομοσπονδιακό νόμο.

Η παροχή ερωτικών υπηρεσιών είναι νόμιμη στην Ελβετία από το 1942 και το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι οι πληρωμές των εργατριών του σεξ προστατεύονται από τον νόμο και ότι οι εργαζόμενες στον κλάδο αυτόν πληρώνουν φόρο εισοδήματος και συνταξιοδοτικές εισφορές.

“Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, δεν είναι πλέον δυνατό να θεωρήσουμε ένα συμβόλαιο μεταξύ της εκδιδόμενης γυναίκας και του πελάτη της ως ανήθικο χωρίς κανέναν περιορισμό”, αναφέρθηκε στην απόφαση..

Το δικαστήριο άλλωστε απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η γυναίκα ενήργησε απερίσκεπτα.

“Μπορεί να ισχύει ότι υπήρξε αφελής ως έναν βαθμό μην επιμένοντας να πληρωθεί προκαταβολικά. Ωστόσο, ακόμη και ένας σημαντικός βαθμός αφέλειας ή απερισκεψίας από πλευράς του θύματος δεν οδηγεί απαραίτητα στην ασυλία του δράστη”, υπογράμμιζε η απόφαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα