Ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν 163 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή καταθετών

Ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν 163 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή καταθετών

Το ποσό των 163 εκατ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τέσσερις ελβετικές τράπεζες για ευθύνες σε φοροδιαφυγή Αμερικανών καταθετών

Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν πάνω από 163,2 εκατομμύρια ευρώ (178 εκατ. δολάρια) συνολικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν πιθανές διώξεις διότι βοήθησαν Αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έχει προς το παρόν συνάψει συμφωνίες με 75 ελβετικές τράπεζες που περιλήφθηκαν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα από το 2013 το οποίο επιτρέπει σε τράπεζες της Ελβετίας να αποφύγουν πιθανές ποινικές διώξεις με το να αποκαλύψουν ενδοσυνοριακές πράξεις που βοήθησαν Αμερικανούς υπηκόους να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία.

Όσον αφορά τις χρηματικές ποινές, η τράπεζα J. Safra Sarasin AG (Βασιλεία) θα πληρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο, 78,6 εκατομμύρια ευρώ, οι Coutts & Co Ltd στη Ζυρίχη 71,9 εκατ. ευρώ, η Gonet & Cie στη Γενεύη 10,5 εκατ. ευρώ και η Cantonal du Valais στο καντόνι Βαλαί 2,10 εκατ. ευρώ.

Οι ποινές για τις 75 περιπτώσεις ξεπερνούν συνολικά τα 917 εκατομμύρια ευρώ. Υπό τις συμφωνίες, οι τράπεζες είναι επίσης υποχρεωμένες να παραδώσουν λεπτομέρειες λογαριασμών Αμερικανών πολιτών οι οποίοι ερευνώνται. Οι τράπεζες που ήδη διερευνώνται για ποινικά αδικήματα εξαιρούνται από το πρόγραμμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network