Εμιλιάνο Σάλα: Ταυτοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε η σορός του

Εμιλιάνο Σάλα: Ταυτοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε η σορός του
Φωτογραφία του Σάλα στο γήπεδο της Κάρντιφ AP

Η επιβεβαίωση ανακοινώθηκε από την αστυνομία του Ντόρσετ. Ο Σάλα ταξίδευε από τη Νάντη της δυτικής Γαλλίας προς τη Βρετανία, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Η σορός που ανασύρθηκε με τη χρήση τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου οχήματος, είναι τελικά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα. Αυτό ανέφερε η αστυνομία του Ντόρσετ το βράδυ της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι ο κλάδος διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (AAIB) κατάφερε με την χρήση εξειδικευμένου προσωπικού να ανασύρουν την σορό. Τον Εμιλιάνο Σάλα εντόπισε ειδικό υποβρύχιο με κάμερες που προσέγγισε το κουφάρι του αεροσκάφους.

Η διαδικασία ανάσυρσης πραγματοποιήθηκε “με αξιοπρεπή τρόπο όσο το δυνατόν”, με την οικογένεια του Σάλα να ενημερώνεται συνεχώς, συμπλήρωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντόρσετ: “Tο πτώμα που έφεραν στο λιμάνι του Πόρτλαντ αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ιατροδικαστή ως αυτό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα. Οι οικογένεις του Σάλα και του πιλότου David Ibbotson, έχουν ενημερωθεί και θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς”.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν επίσης ότι “σε δύσκολες συνθήκες, ο AAIB και οι εξειδικευμένο προσωπικό κατάφερε να εντοπίσει την σορό του Σάλα μέσα στα συντρίμμια. Η επιχείρηση διεξήχθη όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς και οι οικογένειες ενημερώθηκαν για την πρόοδο» ανέφερε επίσης η αστυνομία.

Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι σκοπεύουν να εκδώσουν έκθεση σχετικά με το περιστατικό εντός ενός μηνός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα