Ένα 'χαμένο' χρηματοκιβώτιο βρέθηκε στην έπαυλη του Πάμπλο Εσκομπάρ

Ένα 'χαμένο' χρηματοκιβώτιο βρέθηκε στην έπαυλη του Πάμπλο Εσκομπάρ

Μια έκπληξη φαίνεται να έκρυβε η πρώην βίλα του βαρώνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατεδάφισης του εντοπίστηκε ένα χρηματοκιβώτιο

Ένα δεύτερο χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε στο σπίτι του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών στην ιστορία, του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Το νέο εύρημα ανακάλυψαν οι εργάτες που είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατεδάφιση της πρώην οικείας του Εσκομπάρ, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβει.

Το μυστήριο χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε στη ροζ βίλα στο Μαΐάμι, στην οποία εκτιμάται ότι φύλασσε τα μετρητά του, από την δραστηριότητα που είχε στις ΗΠΑ.

Ένα 'χαμένο' χρηματοκιβώτιο βρέθηκε στην έπαυλη του Πάμπλο Εσκομπάρ

Σύμφωνα με τον σημερινό ιδιοκτήτη, Κριστιάν ντε Μπαρντουάρ, ο πρώτο χρηματοκιβώτιο είχε κάνει φτερά. Ενώ ένα ακόμη, είχε εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα, από κάποιους εργάτες που είχε προσλάβει, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε.

Αυτή τη φορά ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες, για να αποφύγει τα. Ετσι, έβαλε το χρηματοκιβώτιο σε φορτηγό και το μετέφερε σε ασφαλή τοποθεσία, όπου θα το ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ότι βρεθεί σε αυτό του ανήκει. Το χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε σε κρυψώνα στο πάτωμα, όταν δημιουργήθηκε τρύπα σε αυτό κατά την κατεδάφιση του τελευταίου τοίχου.

Η συγκεκριμένη έπαυλη στο Μαϊάμι είχε αγοραστεί από τον Εσκομπάρ τον Μάρτιο του 1980 και για την απόκτησή της είχε καταβάλλει 762.500 δολάρια. Η αμερικανική κυβέρνηση την κατάσχεσε το 1987 και αγοράστηκε από ιδιώτη τρία χρόνια αργότερα. Είχε τέσσερις κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, πισίνα και γκαράζ, ενώ έμενε αχρησιμοποίητη για χρόνια, έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από πυρκαγιά.

Παράλληλα, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Εσκομπάρ έμεινε ποτέ εκεί, αλλά είναι βέβαιο πως οι άνδρες του τη χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο και για να αποθηκεύσουν τόνους κοκαΐνης.

(Πηγή: RT)

SHARE:

24Media Network