Ένας πάμπλουτος κομμουνιστής

Ένας πάμπλουτος κομμουνιστής

Ο Λιανγκ Γουεγκέν, θα γίνει ο πρώτος επιχειρηματίας που θα γίνει δεκτός στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Έχει περιουσία που ξεπερνά τα 9 δισ. δολάρια

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Κίνας είναι πιθανό να γίνει ο πρώτος επιχειρηματίας του ιδιωτικού τομέα ο οποίος θα καταλάβει θέση στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το 2012, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου.

Ο Λιανγκ Γουενγκέν, μεγιστάνας του τομέα των κατασκευών, αναρριχήθηκε εφέτος στην πρώτη θέση της λίστας του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Κινέζους. Η περιουσία του εκτιμάται στα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν ο 57χρονος Λιανγκ γίνει δεκτός από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος στο 18ο συνέδριό του το φθινόπωρο του 2012, θα είναι ο πρώτος Kινέζος επιχειρηματίας που θα συμμετέχει στο πανίσχυρο αυτό όργανο το οποίο απαρτίζεται από περίπου 200 ανώτερους αξιωματούχους του κόμματος σε ολόκληρη τη χώρα και αναπληρωματικά μέλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Times, το Οργανωτικό Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία ελέγχει κυρίως τη στρατολόγηση νέων μελών, ολοκλήρωσε την εκτίμησή της για τον Λιάνγκ, μεταξύ των υποψηφίων αναπληρωματικών μελών.

Τα αναπληρωματικά μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και αποκτούν το καθεστώς του πλήρους μέλους μόνον μετά τη συνταξιοδότηση ή το θάνατο ενός μέλους.

Ο Λιανγκ πρόεδρος και συνιδρυτής του βιομηχανικού κολοσσού Sany που εδρεύει στην επαρχία Χιουνάν, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται στα ύψη με την έκρηξη του κατασκευαστικού τομέα που δημιούργησε μια τεράστια ζήτηση σε ανυψωτικά μηχανήματα και εκσκαφείς.

SHARE:

24Media Network